Menu
179,- * Termijnbetaling ook mogelijk
* Geen extra kosten
 • Ruim 30 jaar ervaring
 • Door ouders als 'uitstekend' beoordeeld
 • Meer dan 250.000 cursisten
 • Diplomagarantie
 • Ondersteund door duizenden basisscholen

Perfect leren typen in 20 weken

Ieder kind kan middels onze succesformule leren typen. Wij bieden een unieke typecursus met online typen, games, lessen per post en contact met persoonlijke typecoaches. Door de letters stap voor stap af te plakken, leren kinderen in 20 weken perfect blind typen.

Online typen

Pica Typen heeft met i-typen® een unieke online leeromgeving voor kinderen. Hier kunnen onze cursisten hun opdrachten typen en hebben ze contact met hun persoonlijke typecoach via de beveiligde mailbox. Cursisten en ouders kunnen de status van de opdrachten en de voortgang van de typecursus op elk moment inzien. Er zijn verschillende online games om leren en plezier met elkaar af te wisselen.

Persoonlijke typecoach

Ons team van ervaren typecoaches zorgt dagelijks voor de juiste motivatie van onze cursisten. Een vaste typecoach kijkt de online opdrachten na, beantwoordt vragen, houdt de voortgang in de gaten en is ook telefonisch bereikbaar. De persoonlijke berichtjes met complimenten en tips helpen uw kind zelfstandig aan deze typecursus te werken, u heeft er dus geen omkijken naar.

Unieke Pica-methode

Pica Typen leert cursisten met tien vingers blind typen door de letters van het toetsenbord met kleurenstickers af te plakken. We werken eerst aan de basistechniek en de nauwkeurigheid en daarna pas aan de typesnelheid. De uitleg en teksten zijn aangepast aan het lees- en ontwikkelingsniveau van uw kind. Voor cursisten die extra aandacht nodig hebben, bieden wij aanvullende lesmaterialen, zoals letteropdrachten en vergrootte teksten. Een typecursus is voor ons maatwerk, omdat geen kind hetzelfde is.

Post van Pica

Ter ondersteuning van de typecursus sturen wij de cursisten iedere twee weken lessen per post. Deze gespreide toezending stimuleert een goede voortgang en zorgt voor extra motivatie. In de lessen staan de dagelijkse opdrachten met leuke teksten over bijvoorbeeld dieren en sport. Iedere cursist ontvangt ook een mooie cursusmap met kleurenstickers en ruimte om de lessen in te bewaren.

Leuk leren

Wij vinden dat leren ook leuk moet zijn. Er zijn diverse online games die als beloning vrijkomen en tijdens de cursus gespeeld kunnen worden. In de online speelkamer staan moppen, berichtjes van cursisten en meer. In de lessen zitten de Pica Krabbels met een spannend stripverhaal, raadsels en weetjes. Iedere keer weer iets om naar uit te kijken.

Eigen lestempo

15 minuten per dag typen is voldoende voor de dagelijkse opdrachten. Met vijf lessen per week is de typecursus na zo’n 20 weken afgerond. Wij monitoren de voortgang van de typecursus en zullen uw kind stimuleren om geregeld te typen.

Een sneller of langzamer tempo, bijvoorbeeld bij vakantie of ziekte, is ook mogelijk en af te stemmen met de typecoach. Wij hanteren geen vaste einddatum, de typecursus is pas afgerond bij het behalen van het typediploma.

 • 15 minuten per dag
 • 20 weken doorlooptijd
 • Uitstellen wanneer nodig

Nationaal erkend typediploma

De typecursus wordt afgesloten met een type-examen. Hierbij worden niet alleen de nauwkeurigheid en snelheid gemeten, maar ook andere vaardigheden getoetst, zoals tekstopmaak en het typen van brieven en e-mails.

Het nationaal erkende typediploma met het persoonlijke resultaat wordt per post verzonden.

Cursusvarianten

Onze typecursus is ontwikkeld voor kinderen in groep 5 t/m 8. Om de cursus aan te laten sluiten bij de leesniveaus van de kinderen, bieden wij meerdere cursusvarianten aan. De varianten verschillen in leesniveau, typesnelheid en qua onderwerpen van de oefenteksten.

Bekijk alle cursusvarianten

Dyslexie

Voor kinderen met dyslexie is er een specifiekere aanpak nodig. Bij Pica Typen begrijpen wij dat. Daarom hebben wij vanuit onze ervaringen en samen met dyslexie-experts een speciale typecursus ontwikkeld. We maken niet alleen gebruik van een speciaal lettertype, maar werken ook met aangepaste lay-out en typesnelheid. Zo kunnen kinderen met lees- en leerproblemen ook goed blind leren typen met tien vingers.

 • Speciaal lettertype
 • Eenvoudige lay-out
 • Aangepaste snelheid

Meer weten?

Laat u vrijblijvend informeren over onze unieke typecursus. U wilt de beste keuze maken voor uw kind, wij helpen u daar graag bij.

Vraag nu informatie aan Aanvragen

Direct aanmelden

Meld uw kind direct online aan voor onze typecursus voor 179,-
(termijnbetaling ook mogelijk)

Nu aanmelden